« Naar het overzicht

Verslag Dames A - Nijlen


Er is een verslag toegevoegd van de wedstrijd DSE A - Nijlen.

Dames A: Zuiderkempen – Nila Nijlen  
 
Na een felbevochten en oververdiende 7de plaats verleden jaar, treden onze dames dit jaar opnieuw aan in 2e landelijke.  
De kern van onze dames is hetzelfde gebleven, maar toch kunnen we dit jaar enkele jonge versterkingen welkom heten. Met Lore Cloots (Scherpenheuvel), oude (nu ja, oud?) bekende Emma Peeters en jonkie Flore Sels hebben onze dames in ieder geval al een serieuze verjongingskuur achter de rug, de toekomst ziet er dus rooskleurig uit!  
Na een goede voorbereiding stond in de eerste wedstrijd een verplaatsing naar Guco Lier op het programma. Zonder Emma en Merle (vakantie) en Marthe (gekwetst) was dit geen geschenk, en dat bleek uit de einduitslag ook: 50-41. De tweede wedstrijd was verliezen dus al geen optie meer, en opnieuw was het een derby, deze keer tegen de dames van Nijlen. Op papier was Nijlen één van de zwakkere broertjes (zusjes) van tweede landelijke, maar een derby is altijd speciaal, dus onze dames waren gewaarschuwd.  
Was het de stress van de eerste thuiswedstrijd, of was Nijlen op en top gemotiveerd, in ieder geval, het eerste kwart kwam heel traag uit de startblokken. Onder impuls van Lore en Hanne werd Nijlen beperkt tot 8 punten in dit kwart, maar zelf vonden onze dames ook amper de weg naar de korf: 9-8 na het eerste kwart.  
Een stevige preek van coach Mark zorgde er in het tweede kwart voor dat het aanvallend beter begon te lopen: Siel en Merle brachten de meeste punten aan, Emma en Flore dikten de score nog wat meer aan, ruststand 32-16.  
Ook na de koffie gingen onze dames op hun elan door, Heleen zette snel een 5-0 op het bord en vanaf dan was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, coach Mark kon vlot wisselen en via 52-22 na het derde kwart kwamen de eindcijfers 68-30 op het bord.  
De eerste overwinning en winfie was hiermee een feit, mama Jente en zoon Gust zagen dat het goed was!  
Een deugddoende overwinning, volgende week belooft het een moeilijkere klus te zijn: op zondag uit tegen Hasselt (14.45u), supporters op post!